PROGRAMMA WIELERRONDE                                  VAN HET GINNEKEN 2017

Op zondag 28 mei 2017 organiseert Stichting Wielerronde ‘t Ginneken voor jong en oud weer haar jaarlijkse traditionele wielerevenement. Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd om met de onmisbare steun van sponsors, adverteerders, leveranciers, steunpilaren en niet te vergeten de vele vrijwilligers een aantrekkelijk programma samen te stellen. De wedstrijden zijn zoals gewoonlijk gratis toegankelijk. Een programmaboekje wordt eveneens gratis ter beschikking gesteld. 

 

Naast de reguliere wedstrijden voor de nieuwelingen, dames en elite/beloften wordt er zoals te doen gebruikelijk voor de jeugd een RABO Dikke Banden Race verreden. Tijdens dit spektakel strijden de toekomstige wielrenners om mooie prijzen. Iedereen tussen de 7 en 12 jaar mag hieraan deelnemen. Er wordt gereden met een gewone fiets, mountainbike of citybike. Er mogen zelfs versnellingen op zitten, als het maar geen racefiets is, want dat zou niet eerlijk zijn! De wedstrijd staat onder leiding van de officiële jury van de KNWU en wordt verreden in drie leeftijdscategorieën.

Inschrijven voor deze categorieën kan via het logo rechts op deze websitepagina.

 

Voor de oudere en nog actieve wielerliefhebbers is er een z.g. Decathlon Funklasse (voorheen ook wel prominentenkoers genaamd). De KNWU biedt ons nu de mogelijkheid om ook deze deelnemers afdoende te verzekeren tijdens dit evenement. Daarvoor wordt een inschrijfgeld gevraagd van € 5,00 per deelnemer. Gelieve bij inschrijving via het emailadres info@wielerrondevanhetginneken.nl te vermelden: voornaam, tussenvoegsel, achternaam, geboortedatum en emailadres. Aanmelden kan eventueel nog tot 1 uur voor aanvang van de wedstrijd bij de permanence aan de Viandenlaan 3, mits er nog voldoende startplaatsen te vergeven zijn.

 

Op de gezellige terrassen van de horecagelegenheden op Ginnekenmarkt en aan de Ginnekenweg is het tijdens de wedstrijden goed toeven. Na de wedstrijden is er op de Ginnekenmarkt voor iedereen vanaf 18.30 uur een spetterend optreden van de band Terrific die populaire jaren 60 muziek ten gehore brengt.

 

WEDSTRIJDPROGRAMMA

 

  Categorie Afstand Starttijd Duur Aantal ronden
1 Nieuwelingen 40km 11.00 uur ca. 60 min 36
2 RABO Dikke Banden Race   12.30 uur ca. 30 min  
3 Dames Elite/Beloften 60km 13.30 uur ca. 90 min 54
4 Decathlon Funklasse 18km 15.15 uur ca. 30 min 17
5 Beroepsrenners B, 80km 16.15 uur ca. 120 min 72
  Elite & Beloften